Πέρασαν κιόλας 2 χρόνια από τον πρώτο κύκλο του δωρεάν προγράμματος επιχειρηματικότητας Foundit και, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, κοιτάμε πίσω σε όλο αυτό το διάστημα με πολύ μεγάλη συγκίνηση!

Όσες αγωνίες κι αν περνάμε πριν ξεκινήσει κάθε κύκλος μαθημάτων (είναι εντάξει ο ήχος; δουλεύει το share screen; τι θα φαγητό θα έχει σήμερα το catering;), μόλις βλέπουμε τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες να έρχονται γεμάτοι όρεξη για μάθηση, νέες ιδέες και καλή διάθεση, τα ξεχνάμε όλα και το μόνο που νιώθουμε είναι ικανοποίηση για όσα έχει προσφέρει το πρόγραμμα μέχρι και σήμερα.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, ας δούμε μερικούς αριθμούς που μας κάνουν πραγματικά περήφανους σαν ομάδα και μας δίνουν ακόμη περισσότερη όρεξη να συνεχίσουμε!

Συμμετοχές στο Foundit

Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε λάβει πάνω από 650 αιτήσεις από νέες και νέους που θέλουν να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα ή έχουν μόλις ξεκινήσει την επιχείρησή τους και χρειάζονται καθοδήγηση. Από την αξιολόγησή τους, έχουν προκύψει 237 συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στους 13 κύκλους του προγράμματος που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα! Για όσα άτομα δεν πληρούν τα κριτήρια για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Foundit, προσπαθούμε να τα κατευθύνουμε είτε σε άλλα δικά μας προγράμματα επιχειρηματικότητας, είτε σε σχετικά προγράμματα άλλων φορέων.

Περιοχές κάλυψης Foundit

Οι περιοχές στις οποίες απευθύνεται το Foundit είναι η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με αποτέλεσμα να έχουμε συμμετοχές από πάρα πολλά μέρη, λόγω και των κύκλων που πραγματοποιήσαμε online: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιος Νικόλαος, Σητεία, Ιεράπετρα, Ρόδος, Λέρος, Κάλυμνος, Σύμη, Λειψοί… είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που έχει φτάσει το Foundit, είτε διά ζώσης, είτε online.

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Το 75% της ομάδας μας είναι γυναίκες, επομένως είναι αυτονόητο ότι όταν βλέπουμε νέες γυναίκες να κυνηγάνε τα επιχειρηματικά τους όνειρα, χαιρόμαστε πολύ! Η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει ανέλθει πολύ τα τελευταία χρόνια και το επιβεβαιώνουν και οι συμμετέχουσες στο Foundit, καθώς το 55.3% των ατόμων που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα είναι γυναίκες.

Θετικά αποτελέσματα

Εννοείται ότι ο στόχος μας δεν είναι μόνο η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των επιχειρηματιών αρχικών σταδίων, αλλά και η σωστή καθοδήγηση τους, ώστε να ξεκινήσουν με σιγουριά την επιχείρησή τους, μετά την παρακολούθηση του προγράμματος και με τις πολύτιμες συμβουλές των μεντόρων τους.

Στα 2 χρόνια δραστηριοποίησης του Foundit, μετράμε ήδη 39 νέες επιχειρήσεις που υποστηρίχθηκαν μέσα από το πρόγραμμα. Οι κλάδοι στους οποίους δραστηριοποιούνται είναι πολύ διαφορετικοί και αυτό είναι ακόμα κάτι που μας ενθουσιάζει, καθώς αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία ανθίζουν και σε τομείς εκτός της τεχνολογίας.

Το feedback των συμμετεχόντων

Για το τέλος αφήσαμε το πιο σημαντικό κομμάτι για εμάς: το feedback των συμμετεχόντων. Πέρα από τα πολύ θετικά σχόλια που λαμβάνουμε από τα ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώνουν στο τέλος της εκπαίδευση (το 90% είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα και το 75% συνιστούν ανεπιφύλακτα την παρακολούθησή του), διαβάζουμε προσεκτικά όλα τα σχόλια που μας κάνουν οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες και βελτιώνουμε κάθε κύκλο όλο και περισσότερο.

Το Foundit είναι ένα πρόγραμμα για το οποίο η ομάδα μας είναι πραγματικά υπερήφανη. Κάθε φορά που μια νέα επιχείρηση κάνει το ξεκίνημά της μετά το πρόγραμμα, νιώθουμε μια τεράστια ικανοποίηση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε συμβάλλει κι εμείς με τον δικό μας τρόπο σε αυτό. To δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Foundit, υλοποιείται από το Bizrupt σε συνεργασία με την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

Αν έχεις κι εσύ μια επιχειρηματική ιδέα την οποία θέλεις να υλοποιήσεις και θεωρείς ότι χρειάζεσαι καθοδήγηση, δήλωσε συμμετοχή στο δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Foundit από εδώ.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ