Επιχειρηματικότητα

6ο Business Launch Group για το Foundit!

Στα μέσα του Μαρτίου πραγματοποιήσαμε online το 6ο Business Launch Group του προγράμματος επιχειρηματικότητας Foundit.

Τα Business Launch Groups είναι events που διενεργούμε εσωτερικά στην ομάδα μας, κατά τα οποία προσκαλούμε απόφοιτ@ς του προγράμματος Foundit να μας παρουσιάσουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επιχειρηματική ιδέα για την οποία είχαν παρακολουθήσει το πρόγραμμα!

Στο 6ο BLG συμμετείχαν 4 απόφοιτ@ και λόγω της online διεξαγωγής, είχαμε την ευκαιρία να δούμε ξανά άτομα από διαφορετικά μέρη της Κρήτης και των Δωδεκανήσων!

Δια ζώσης, είχαμε μαζί μας την Πόπη Μαρκάκη, που έχει ξεκινήσει την επιχείρησή της ως μεταφράστρια στο Ηράκλειο και μας μίλησε για την πορεία της δουλειάς της, τις στρατηγικές επιλογές που έχει κάνει σε μεταφραστικές εξειδικεύσεις, τις συνεργασίες της, αλλά και τα σχέδιά της για το μέλλον στο μεταφραστικό κομμάτι.

Μέσω Zoom είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τρία ακόμα άτομα.

H Έφη Ψαράκη, από τα Χανιά, μάς μίλησε για το Glacage ένα μικρό digital agency που δραστηριοποιείται σε μια συγκεκριμένη αγορά, τους pastry chefs / ζαχαροπλάστες. Λόγω προηγούμενης ενασχόλησή της με τον κλάδο, έχει ήδη διαμορφώσει το πελατολόγιό της και σιγά-σιγά ξεκινάει την δραστηριότητά της!

Ο Ανδρέας Σγουράκης, επίσης από τα Χανιά, είναι co-founder του ebarber. Το ebarber είναι μια πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού σε μπαρμπέρικα/κομμωτήρια, που βοηθάει τόσο τον πελάτη να βρει το μπαρμπέρικο/κομμωτήριο που του ταιριάζει στην περιοχή του, όσο και τον επαγγελματία μπαρμπέρη/κομμωτή να διαχειριστεί αποδοτικά τον χρόνο και τα ραντεβού του.

Η Βιολέττα Λουλουδιά από την Κάλυμνο, είναι youtuber με ένα αρκετά μεγάλο following στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, και αποφάσισε να κάνει ακόμα ένα επιχειρηματικό βήμα: να φέρει άνετα, πρακτικά αλλά και μοντέρνα ρούχα κοντά σε μαμάδες που βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση. Με πολλή χαρά μάθαμε ότι η πρώτη φουρνιά των ρούχων είναι ήδη sold out!

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που δέχτηκαν την πρόσκλησή μας! Για εμάς αυτή είναι η σπουδαιότερη ανταμοιβή για την προσπάθεια που κάνουμε – να βλέπουμε ότι μια ιδέα που ξεκίνησε από μια σελίδα χαρτί, έχει γίνει πράξη. Ανυπομονούμε να δούμε και άλλες ιδέες να υλοποιούνται!

Αν έχεις και εσύ μια επιχειρηματική ιδέα την οποία θέλεις να υλοποιήσεις, δήλωσε συμμετοχή στον επόμενο κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικότητας Foundit!

ΑΛΛΑ ΝΕΑ