Επιχειρηματικότητα Καινοτομία

9ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 9o Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, συνεχίζοντας για ένατη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Κατάθεση προτάσεων

Στον Διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε πρωτότυπη πρόταση που αφορά σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:

  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον & τεχνολογία
  3. Πολιτισμός & τεχνολογία

Εδώ θα βρεις αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, ενώ όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό θα τις βρεις στους Όρους Συμμετοχής.

Μπορείς να υποβάλεις την πρότασή σου στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας στο: www.nbg.gr/competition μέχρι και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις 15.00.

Βραβεία και Υλοποίηση

Το άμεσο όφελος από τη συμμετοχή είναι τα βραβεία των νικητών. Οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα.

Πέρα, όμως, από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων και διακεκριμένων προτάσεων μέσα από τις δράσεις του προγράμματος “NBG Business Seeds”. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι των προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, του Facebook και της Microsoft.

Επίσης, για την οικονομική στήριξη των εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με την Amazon, Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, PWC, Higgs, Ίδρυμα Ωνάση και την Endeavor Greece.

Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

Προηγούμενοι διαγωνισμοί

Στα 8 συνεχόμενα έτη διενέργειας του Διαγωνισμού έχουν συμμετάσχει 5.120 άτομα, καταθέτοντας συνολικά 3.060 προτάσεις!

Με μέσο όρο ετήσιας συμμετοχής 400 προτάσεων από 650 συμμετεχόντων, ο διαγωνισμός έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς του οικοσυστήματος καινοτομίας, προσφέροντας δυνατότητες προβολής και χρηματοδότησης στις ομάδες που συμμετέχουν. Παράλληλα, το πρόγραμμα «NBG Business Seeds» της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, δράση του οποίου αποτελεί και ο Διαγωνισμός, συμμετέχει ως ιδιώτης επενδυτής στα 4 από τα 9 funds του Equifund.

Στο Ηράκλειο, τον προηγούμενο Φεβρουάριο, το Πρόγραμμα NBG Business Seeds” σε συνεργασία με το Δίκτυο Πράξη του ΙΤΕ και το Bizrupt διοργάνωσαν την τριήμερη εκδήλωση “Match and Develop a Start-up”. Στο τριήμερο συμμετείχαν κάποιες από τις κρητικές ομάδες που είχαν καταθέσει πρόταση στον 8ο διαγωνισμό “Καινοτομίας & Τεχνολογίας”, αλλά και άτομα που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο. Μέσα από ειδικά δομημένα workshop/ tutorials, παρουσιάσεις και mentoring από επιχειρηματίες της Κρήτης, είχαν πρόσβαση σε γνώση, σημαντικά εργαλεία και στρατηγικές που σκοπό είχαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των ιδεών, αλλά και στο πέρασμα από την ιδέα στην αγορά. Μια μικρή γεύση του τι έγινε στο “Match and Develop a Start-up” θα πάρεις από το φωτογραφικό υλικό εδώ.

Match and develop a startup - Heraklion 2018

Και φέτος, το NBG Business Seeds” πρόκειται να διοργανώσει, με τη βοήθεια των ίδιων μελών, τριήμερη εκδήλωση με σκοπό να βοηθήσει, ανεξαιρέτως διακρίσεων, όλες τις ομάδες από την Κρήτη που θα υποβάλουν την πρόταση τους στον Διαγωνισμό! Πέραν των σημαντικών χρηματικών επάθλων των νικητών του Διαγωνισμού, η συγκεντρωμένη γνώση που παρέχει το “Match and Develop a Start-up”, η δικτύωση και τα βραβεία είναι μερικοί ακόμα λόγοι για να δηλώσεις συμμετοχή!

Από εμάς… Καλή επιτυχία!

 

ΑΛΛΑ ΝΕΑ