Το Bizrupt

Το Bizrupt είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2017 με έδρα την Κρήτη.

Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην ελληνική περιφέρεια, με στόχο τη συνεχή και βιώσιμη ανάπτυξη για ένα καλύτερο μέλλον.

Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε στη δημιουργία και την ανάπτυξη νέων υγιών επιχειρήσεων, που ξεκινούν από την περιφέρεια. Στα προγράμματα επιχειρηματικότητας που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη. Κάθε πρόγραμμα είναι ξεχωριστό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες που μπορεί να έχει μία παραδοσιακή επιχείρηση ή μια καινοτόμα startup, αλλά και μία spin-off ή spin-out ερευνητικού ιδρύματος.

Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε, να πληροφορήσουμε, να εκπαιδεύσουμε και να υποστηρίξουμε κάθε άτομο, ανεξάρτητα από το φύλο και το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο, ώστε να μπορέσει να μορφοποιήσει την ιδέα που έχει, να την επικυρώσει και να βγει στην αγορά!

Πυλώνες δραστηριοποίησης

Οι δράσεις του Bizrupt σχεδιάζονται και υλοποιούνται έχοντας ως βάση τρεις πυλώνες δραστηριοποίησης, σύμφωνα με τους στόχους του οργανισμού:

 • Έμπνευση και πληροφόρηση γύρω από θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
  Events, workshops και webinars που στόχο έχουν την ενημέρωση επιμέρους, κάθε φορά, κοινού γύρω από θέματα επιχειρηματικής επικαιρότητας, επιτυχημένων case studies, νέων startup επιχειρήσεων, χρηματοδοτήσεων, αλλά και το φλέγον ζήτημα της απομυθοποίησης της αποτυχίας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούμε αρκετές δράσεις σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, αλλά και φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας σε εθνικό επίπεδο. Δύο από τις σταθερές δράσεις που διοργανώνει το Bizrupt είναι το Open Coffee Heraklion (από το 2017) και το Fuckup Nights Heraklion (από το 2018).

 • Εκπαίδευση, υποστήριξη και δικτύωση
  Οι νέοι/ες και εν δυνάμει επιχειρηματίες της ελληνικής περιφέρειας, εκτός από έμπνευση, χρειάζονται εκπαίδευση και υποστήριξη για να πάνε από την ιδέα στην πράξη. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα επιχειρηματικότητας το οποία περιλαμβάνουν κατάρτιση σε επιχειρηματικά ζητήματα, ενώ ακολουθεί και στάδιο υποστήριξης μέσω mentoring. Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο μεντόρων, οι οποίοι είναι διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων και έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τις ιδέες των νέων επιχειρηματιών να βγουν και να αναπτυχθούν στην αγορά. Αυτή τη στιγμή στο Bizrupt υπάρχουν τρία ενεργά προγράμματα επιχειρηματικότητας:

  • Το Foundit, που απευθύνεται σε κατοίκους της Κρήτης και των Δωδεκανήσων μεταξύ 18-35 ετών, ανέργους/ες ή εργαζόμενους/ες με ημιαπασχόληση, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή χρειάζονται υποστήριξη στην επιχείρησή που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες. Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του Prince’s Trust International, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την 100mentors.

  • Το VentureGarden Ηράκλειο, που απευθύνεται σε εν δυνάμει και υφιστάμενους/ες επιχειρηματίες. Απαραίτητα στοιχεία είναι η αφοσίωσή των συμμετεχόντων, η θέληση να μάθουν από τους άλλους και το πάθος τους να δουν την επιχείρησή τους να αναπτύσσεται. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece.

  • Το ReCCI-Digent, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και ψηφιακών δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους στις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες.


 • Εμπορική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων
  Η εμπορική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων (research commercialisation) είναι η διαδικασία μέσω της οποίας τα ερευνητικά αποτελέσματα εξελίσσονται σε εμπορεύσιμα προϊόντα/υπηρεσίες και μπορούν να ωφελήσουν τα μέλη μιας κοινωνίας. Στο Bizrupt μεγάλη βαρύτητα στην μεταφορά τεχνολογίας από την έρευνα στην αγορά, μέσα από δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας και των δεξιοτήτων της ερευνητικής κοινότητας, όπως ήταν η υλοποίηση του προγράμματος MITOS  για νέους ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Δες εδώ όλα τα project του οργανισμού!

H ομάδα του Bizrupt

To Bizrupt ξεκίνησε από το 2017 ως μία ανεξάρτητη εθελοντική ομάδα η οποία υλοποιούσε τη δράση του Open Coffee Heraklion και αργότερα το Fuckup Nights Heraklion. Πολύ σύντομα, μέσα από το feedback που λαμβάναμε στις δράσεις μας, αντιληφθήκαμε ότι η δημιουργία ενός οργανισμού, που σκοπό θα έχει την ενίσχυση της κουλτούρας επιχειρηματικότητας και θα βοηθάει στην πράξη κάθε ιδέα να βρει το δρόμο της στην αγορά, ήταν επιτακτική ανάγκη για το κοινό μας. Έτσι, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έγινε πραγματικότητα. Το 2021 συμμετείχαμε στον accelerator του Higgs, ο οποίος στάθηκε η αφορμή για να λάβει η ομάδα μας τη μορφή που έχει σήμερα.

Bizruptors

 • Alexandra Karapidaki - Bizrupt's Yin

  Αλεξάνδρα Καραπιδάκη

  Bizrupt’s Yin

 • Konstantinos Vassakis - Bizrupt's Yang

  Κωνσταντίνος Βασσάκης

  Birupt’s Yang

 • Ειρήνη Μακεδώνα - Project Manager Bizrupt

  Ειρήνη Μακεδώνα

  Deputy Project Manager

 • Λίλα Τζαμούση

  Λίλα Τζαμούση

  Digital Marketing Manager

Homo Bizruptis Volunteers

 • Μιχάλης Βελονάκης - Bizrupt Member

  Μιχάλης Βελονάκης

  Web Tailor & Production Zen Master

 • Stelios Christakis - Bizrupt Member

  Στέλιος Χρηστάκης

  Venue Facilitator

 • Evgenia Katergiannaki - Bizrupt Member

  Ευγενία Κατεργιαννάκη

  Crayon Evangelist

 • Nikoleta Kampitaki - Bizrupt Member

  Νικολέτα Καμπιτάκη

  Social Media Princess

 • Vyronas Kavalinis - Bizrupt Member

  Βύρων Καβαλίνης

  Creator of Opportunities

 • Μαρία Βασσάκη - Bizrupt Member

  Μαρία Βασσάκη

  Project Meanie

 • Stella Vardaki - Bizrupt Member

  Στέλλα Βαρδάκη

  Production Diva & Smiles Manager

 • Βασίλης Μανιάς - Bizrupt Member

  Βασίλης Μανιάς

  Dreams Fulfiller

Γίνε μέλος της ομάδας μας!