Καινοτομία

BITE – Re:Think Tourism

Κλακέτα, γάντια, μάσκα και… λήψη 1η!
Όχι, δεν αποφασίσαμε να γυρίσουμε ταινία. Μπορείς, όμως, να δεις αυτό το post σαν μία ταινία μικρού μήκους με θέμα μερικές από τις αποφάσεις που πήραμε την περίοδο της καραντίνας. Στην πραγματικότητα πήραμε πολλές αποφάσεις, τις οποίες θα σου αποκαλύπτουμε σταδιακά.

Την περίοδο που πραγματοποιήσαμε το “Fuckup Nights Greece – Quarantine edition” event και την ενημερωτική εκδήλωση για το “Ψηφιακό Αποτύπωμα”, άρχισε να μας προβληματίζει πολύ έντονα η πορεία που θα ακολουθούσε την “επόμενη μέρα” η βιομηχανία του τουρισμού. Πιστεύουμε πως δεν γίνεται να μένεις στην Ελλάδα, και ειδικά στο νησιωτικό της μέρος, και να μην σε απασχολεί αυτό το διάστημα η πορεία του τουρισμού -είτε είναι το αντικείμενο εργασίας/ δραστηριοποίησής σου είτε όχι. Πρόκειται για το “καλύτερο άλογο κούρσας” μας, με συμμετοχή 20,8% στο ΑΕΠ της χώρας μας και 21,7% στην απασχόληση το 2019 (πηγή: ΣΕΤΕ). Εύλογα, λοιπόν, απασχόλησε και το Bizrupt, έναν οργανισμό που στοχεύει στην ενίσχυση του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Re:Think Tourism

Ποια είναι η επόμενη μέρα στον τουρισμό; Πώς αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες σε αυτόν τον τομέα; Υπάρχει λύση για το καλοκαίρι του 2020 και πώς θα είναι το καλοκαίρι του 2021; Ερωτήσεις. Πολλές ερωτήσεις, που μας βάζουν στη διαδικασία να σκεφτούμε ή μάλλον να ξανασκεφτούμε το θέμα του τουρισμού.

Re:Think Tourism, λοιπόν, είναι το όνομα του νέου μας project. Ένα project που σε πρώτη φάση περιλαμβάνει μία σειρά από τρία online events με διαφορετικές θεματικές ενότητες σχετικές με τον Τουρισμό. Σκοπός της προσπάθειας μας είναι να εξάγουμε νέα γνώση και νέες ιδέες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος.

BITE – Re:Think Tourism… Το format

Το τρία online events θα έχουν BITE format, δηλαδή σε κάθε event θα επιλέγονται και θα απαντώνται live, από έναν expert του τουρισμού, τα 10 καλύτερα ερωτήματα μέσα σε 100 δευτερόλεπτα για το καθένα. Οι ερωτήσεις τίθενται απ’ ευθείας στην πλατφόρμα της 100mentors.

Τα BITE – Re:Think Tourism online events έχουν προγραμματιστεί για τις παρακάτω ημερομηνίες και η συμμετοχή σε αυτά θα είναι δωρεάν.

  • BITE – Re:Think Tourism #1 // 11 Ιουνίου
  • BITE – Re:Think Tourism #2 // 25 Ιουνίου
  • BITE – Re:Think Tourism #3 // 08 Ιουλίου

Ποιος δημιουργεί τις ερωτήσεις;

Περνάμε στην εφαρμογή του “think out of the box” μέσα από ερωτήματα που προκύπτουν από το τουριστικό κοινό, τους expert αλλά και τους μη experts του τουρισμού, τους εργαζόμενους και τους entrepreneurs του κλάδου. Πρακτικά ερωτήσεις για το ΒΙΤΕ – Re:Think Tourism μπορείς να θέσεις εσύ και ο καθένας που ενδιαφέρεται για την θεματική. 

Οι ερωτήσεις που γεννιούνται είναι η καλύτερη πρώτη ύλη για τη δημιουργία ιδεών για το μέλλον, η καλύτερη βάση για τη δημιουργία της ατζέντας ενός event σε μέγεθος BITE!

Πώς μπορείς να συμμετέχεις

Δήλωσε συμμετοχή στο “Info session” που έχουμε ετοιμάσει για την Δευτέρα 01 Ιουνίου, 18:00-18:40, για να μάθεις περισσότερα για το format των events και πώς μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ! Θα μάθεις πρώτος/ πρώτη ποια θα είναι η θεματική και ο expert που θα δώσει απαντήσεις στο πρώτο event, μα κυρίως θα ανακαλύψεις τρόπους για να κάνεις καλύτερες ερωτήσεις μέσα από το “Inquiry lab”.Φυσικά το project “Re:Think Tourism” δεν περιορίζεται μόνο στα 3 online events. Είναι ένα ζωντανό project σε μόνιμη εξέλιξη. Τώρα όμως σε προσκαλούμε να ανακαλύψουμε μαζί τα καλύτερα ερωτήματα που θα δημιουργήσουν νέες ιδέες και νέα γνώση για τον Τουρισμό!

Μπορείς να γίνεις μέλος του FB Group “Re:Think Tourism” για να ενημερώνεσαι για το project κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τον τουρισμό και να θέτεις τα ερωτήματα σου.ΑΛΛΑ ΝΕΑ