Επιχειρηματικότητα Events

Biz-ness Lab for students Ρόδος

Εκτός από το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Foundit στη Ρόδο, ετοιμάζουμε κι ένα εργαστήριο επιχειρηματικότητας για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, σε συνεργασία με το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ. ΑΕ. Το “Biz-ness Lab for students” έρχεται στις 23 Οκτωβρίου, στο Νεστορίδειο Μέλαθρον Ρόδου.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η επαφή και η εξοικείωση των μαθητών με τον επιχειρηματικό κόσμο. Όπως, και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ομαδικότητας και της επικοινωνίας. Η δομή του εργαστηρίου περιλαμβάνει τη σύσταση ομάδων κατά την έναρξη, δραστηριότητες για εξοικείωση με βασικές επιχειρηματικές έννοιες (ιδέα, ρίσκο, έρευνα αγοράς, κέρδος, ηθική) και ομαδικές εργασίες, προετοιμασία και παρουσίαση σε επιτροπή από τοπικούς επιχειρηματίες και ανθρώπους του επιχειρείν.

Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής, ενώ θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες ομάδες μετά την παρουσίαση. To εργαστήριο θα ξεκινήσει στις 10:00, θα ολοκληρωθεί στις 17:30 και θα πραγματοποιηθεί στο Νεστορίδειο Μέλαθρον (Πλ. Γαβριήλ Χαρίτου, Ρόδος).

Στο εργαστήριο μπορεί να συμμετέχει κάθε μαθητής και μαθήτρια οποιασδήποτε τάξης Λυκείου του Δήμου Ρόδου. Λόγω περιορισμών, θα μπορέσουν να συμμετέχουν τα πρώτα 20 παιδιά που θα στείλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 20/10, εδώ.

Υποστηρικτής επικοινωνίας του εργαστηρίου είναι το Ίδρυμα Σταματίου. Δεν θα μπορούσαμε, επίσης, να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τη δράση αυτή, τις κυρίες Φιλία Παπασάββα, Λίνα Φιλιππάκη, Μαρία Καραϊσαρλή και Αγγελική Νικολάου.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ