Επιχειρηματικότητα

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 2ο κύκλο του Foundit!

Θυμάσαι τον Ιούλιο που είχαμε ανακοινώσει το νέο μας πρόγραμμα, το οποίο ακούει στο όνομα “Foundit”; Ένα δωρεάν, ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που απευθύνεται σε νέους, μεταξύ 18-35 ετών, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα -max 12 μήνες- και νιώθουν ότι χρειάζονται υποστήριξη. 

Ε, λοιπόν, τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε ο 1ος κύκλος του Foundit Training και, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε περάσει στην επόμενη φάση, που είναι το mentoring των συμμετεχόντων (έρχεται σύντομα post με αποτελέσματα και εντυπώσεις)!

Screenshot από την τελευταία ημέρα του 1ου Foundit Training!

Και τώρα, έφτασε η στιγμή να ανακοινώσουμε την έναρξη του 2ου κύκλου! To Foundit αποτελείται από δύο κυρίως μέρη: 

  • το training. Ένα συναρπαστικό και διαδραστικό “εκπαιδευτικό” τετραήμερο, που σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”! Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα συζητηθούν θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων.
  • το mentoring. Όπου αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις την επιχείρηση σου, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλάι σου για να σε βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας σου, όπως και στη δημιουργία του business plan σου. Αλλά, ακόμα κι αν αποφασίσεις ότι η αυτοαπασχόληση δεν σου ταιριάζει, έχεις υποστήριξη από τους μέντορες μας σε άλλους τομείς, όπως η εύρεση εργασίας, η εκπαίδευση κι εξέλιξη και ο εθελοντισμός.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση ή έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Δήλωσε συμμετοχή στο online Foundit Training, που θα πραγματοποιηθεί 05-08 Οκτωβρίου. Μπορείς να στείλεις την αίτηση συμμετοχής σου για τον 2ο κύκλο μέχρι τις 30/09.


Εάν θέλεις να ρωτήσεις περισσότερα πράγματα για το πρόγραμμα ή/και το training, παρακολούθησε το live Info-Session την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου στη 13:00.


Το Foundit είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους της Κρήτης και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής της Ελλάδας, μεταξύ 18-35 ετών, ανέργους ή εργαζόμενους με ημιαπασχόληση, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή χρειάζονται υποστήριξη στην επιχείρηση τους που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες. Υλοποιείται από το Bizrupt και την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

Περισσότερες πληροφορίες για το Foundit θα βρεις στη σελίδα του προγράμματος, αλλά και σε αυτό εδώ το blog post.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ