Επιχειρηματικότητα

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 3ο κύκλο του Foundit!

Έχουμε ήδη πραγματοποίησει δύο κύκλους training για το δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Foundit και ένα μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων στους δύο αυτούς κύκλους έχει περάσει ήδη στο στάδιο του mentoring!

Online Foundit training – 2ος κύκλος – Τότε που περιμέναμε ακόμα το 2o lockdown

Το Foundit είναι ένα δωρεάν, ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που απευθύνεται σε νέους, μεταξύ 18-35 ετών, που μένουν στην Κρήτη ή τα Δωδεκάνησα, και θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα -max 12 μήνες- και νιώθουν ότι χρειάζονται υποστήριξη. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο κυρίως μέρη:

  • το training. Ένα διαδραστικό “εκπαιδευτικό” τετραήμερο, που σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”! Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα συζητηθούν θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς και ανάλυση ανταγωνισμού, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η κοστολόγηση και η τιμολογιακή πολιτική, οι οικονομικές προβλέψεις και η διαχείριση χρημάτων, καθώς και λογιστικά, φορολογικά θέματα και η έναρξη επιχείρησης.
  • το mentoring. Όπου αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις την επιχείρηση σου, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλάι σου για να σε βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας σου, όπως και στη δημιουργία του business plan σου. Αλλά, ακόμα κι αν αποφασίσεις ότι η αυτοαπασχόληση δεν σου ταιριάζει, έχεις υποστήριξη από τους μέντορες μας σε άλλους τομείς, όπως η εύρεση εργασίας, η εκπαίδευση κι εξέλιξη και ο εθελοντισμός.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση ή έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Δήλωσε συμμετοχή στο online Foundit Training, που θα πραγματοποιηθεί 25-28 Ιανουαρίου. Μπορείς να στείλεις την αίτηση συμμετοχής σου για τον 3ο κύκλο μέχρι τις 20/01.

Το Foundit υλοποιείται από το Bizrupt και την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International. Περισσότερες πληροφορίες για το Foundit θα βρεις στη σελίδα του προγράμματος και σε αυτό εδώ το blog post.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ