Επιχειρηματικότητα

Το Foundit πάει Άγιο Νικόλαο!

Στον 12ο κύκλο του, το δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Foundit μεταφέρεται στον Άγιο Νικόλαο με σκοπό να φτάσει πιο κοντά σε νέα άτομα του νομού Λασιθίου που επιθυμούν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Ταυτόχρονα, όμως, θα υπάρξει και δυνατότητα για online παρακολούθηση του training!

Από τις 17 έως και τις 20 Μαΐου, 17:00 έως 21:30, η εκπαίδευση γύρω από την επιχειρηματικότητα μπαίνει στο επίκεντρο και στο Λασίθι!


Το Foundit είναι ένα δωρεάν και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που απευθύνεται σε νέους της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, μεταξύ 18-35 ετών, άνεργους ή εργαζόμενους με ημιαπασχόληση, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή χρειάζονται υποστήριξη στην επιχείρηση τους που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες. Υλοποιείται από το Bizrupt και την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

To πρόγραμμα έχει ήδη ολοκληρώσει 12 κύκλους, σε Ρόδο, Χανιά, Ηράκλειο αλλά και online και έχει υποστηρίξει τη δημιουργία 31 νέων επιχειρήσεων σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

To πρόγραμμα προσφέρει: 

  • Τraining. Ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό τετραήμερο για να μάθουν οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”! Στο training θα συζήσουμε θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς γίνεται η έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων. Στο τέλος του training οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα λαβουν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.
  • Μentoring. Αν αποφασίσουν οι συμμετέχουσες / συμμετέχοντες να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους, μια / ένας μέντορας βρίσκεται στο πλευρό τους για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας, όπως και στη δημιουργία του business plan.
  • Συμμετοχή στη Foundit κοινότητα. Μία ενεργή κοινότητα αποφοίτων του Foundit όπου τα μέλη αλληλεπιδρούν και ενημερώνονται για τα σημαντικά νέα γύρω από την επιχειρηματικότητα.
  • Inquiry-based learning. Μέσα από την πλατφόρμα της 100mentors κάθε απόφοιτη / απόφοιτος του Foundit μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες της δημιουργικότητας, της επίλυση προβλημάτων και της κριτικής σκέψης, χωρίς περιορισμό χρόνου. Για το Inquiry-based learning παρέχεται το πιστοποιητικό 100mentors Learner Certificate in Soft Skills Training από την 100mentors.
  • Online webinars και workshops. Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται εξειδικευμένα, online webinars/workshops (πχ. Μικροχρηματοδότηση, Digital Marketing, Προγράμματα ΕΣΠΑ κ.λπ.) αποκλειστικά για απόφοιτες / απόφοιτους του Foundit.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 12ο κύκλο του προγράμματος γίνονται δεκτές μέχρι τις 11/05. Όλα τα training πραγματοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες και γίνεται επιλογή 15 συμμετεχόντων για την καλύτερη απόδοση και μεγιστοποίηση των οφελών του προγράμματος.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση; Δήλωσε συμμετοχή στο Foundit Training εδώ.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ