Επιχειρηματικότητα

To Foundit πάει Χανιά τον Δεκέμβρη!

Ο 9ος κύκλος του δωρεάν προγράμματος επιχειρηματικότητας Foundit θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στα Χανιά! Από τη Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, η καρδιά της επιχειρηματικότητας θα χτυπάει στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης των Χανίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Επιμελητηρίου Χανίων και του Δήμου Χανίων.

Το Foundit είναι ένα δωρεάν, ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που απευθύνεται σε νέους, μεταξύ 18-35 ετών, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα -max 12 μήνες- και νιώθουν ότι χρειάζονται υποστήριξη.

Όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, το training θα πραγματοποιείται με φυσική παρουσία για να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στους νέους. Έτσι, στα Χανιά για μία εβδομάδα κάθε απόγευμα, από τις 17:00 έως τις 21:00, θα συζητάμε για επιχειρηματικές ιδέες.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση ή έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Δήλωσε συμμετοχή στο Foundit μέχρι τις 08/12.

Το Foundit υλοποιείται από τον οργανισμό μας, σε συνεργασία με την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

To Foundit προσφέρει στους συμμετέχοντες:

  • Τraining. Ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό πενθήμερο (για τα Χανιά) για να μάθουν στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”! Στο training θα συζήσουμε θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς γίνεται η έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων.
  • Μentoring. Αν αποφασίσουν οι συμμετέχοντες να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλευρό τους για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας, όπως και στη δημιουργία του business plan.
  • Συμμετοχή στη Foundit κοινότητα. Μία ενεργή κοινότητα αποφοίτων του Foundit όπου τα μέλη αλληλεπιδρούν και ενημερώνονται για τα σημαντικά νέα γύρω από την επιχειρηματικότητα.
  • Inquiry-based learning. Μέσα από την πλατφόρμα της 100mentors κάθε απόφοιτος του Foundit μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες της δημιουργικότητας, της επίλυση προβλημάτων και της κριτικής σκέψης, χωρίς περιορισμό χρόνου.
  • Online webinars και workshops. Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται εξειδικευμένα, online webinars/workshops για όλους τους απόφοιτους του Foundit (πχ. Μικροχρηματοδότηση, Digital Marketing, Προγράμματα ΕΣΠΑ, κλπ).

Η βοήθεια των τοπικών φορέων στην υλοποίηση του προγράμματος είναι πραγματικά πολύ σημαντική για εμάς. Γι’ αυτό ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης, το Επιμελητήριο Χανίων και το Δήμο Χανίων για όλη τη βοήθεια και τη στήριξη.

Στη σελίδα του προγράμματος θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για το Foundit.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ