Επιχειρηματικότητα

To Foundit or not to Foundit?

Θα μας άρεσε πάρα πολύ να είχαμε εδώ δίπλα στην πόρτα μας, σταθερά, μια ομάδα που να μας καθοδηγεί με τις επιχειρηματικές ιδέες που έχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε εργαλεία για να εξερευνήσουμε αν πραγματικά “κάνουμε” για επιχειρηματίες, αν είναι αυτό που θέλουμε, αν μπορεί η ιδέα μας να γίνει επιχείρηση, πώς μπορούμε να φτιάξουμε το business plan μας, κα. Να έχουμε και mentoring, αν το χρειαζόμαστε, και καθοδήγηση σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις, αν θέλουμε κι από αυτές. Κι αν αποφασίσουμε ότι τελικά δεν μας ταιριάζει η επιχειρηματικότητα, να δούμε τι άλλες δυνατότητες έχουμε με βάση τα skills μας. Α, και να μπορούμε να τα έχουμε αυτά σε όποια φάση κι αν βρίσκεται η ιδέα μας -από μία πρόταση σε ένα χαρτί, ένα μισοτελειωμένο πλάνο, μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση, μία επιχειρηματική προσπάθεια που τρέχει ήδη εδώ κι ένα χρόνο και νιώθουμε ότι χρειάζεται υποστήριξη σε ένα ή παραπάνω “μέτωπα”.
Πολλά ζητάμε;

Αν δεν υπάρχει αυτό που θέλεις, φτιάξε το ή συνεργάσου για να το έχεις κι εσύ!

Bizrupt

Αυτό κάναμε κι εμείς! Έχουμε πει πολλές φορές ότι μόνο μέσα από τις συνεργασίες μπορείς να εξελιχθείς, να μεγαλώσεις, να έχεις καλύτερα και πολλαπλάσια αποτελέσματα. Συνεργαζόμαστε, για ακόμα μία φορά μετά το Get Hired, με την 100mentors και το Prince’s Trust International, και φέρνουμε στην Κρήτη και την ευρύτερη νησιωτική περιοχή της χώρας ένα νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που περιλαμβάνει όλα αυτά που αναφέρθηκαν στην πρώτη παράγραφο.
Το όνομα αυτού, Foundit

Το Foundit είναι ένα δωρεάν, ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που απευθύνεται σε νέους, μεταξύ 18-35 ετών, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα -max 12 μήνες- και νιώθουν ότι χρειάζονται υποστήριξη.

Τι παρέχει το Foundit;

 • Γνώση γύρω από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά ζητήματα, όπως έρευνα αγοράς, marketing, business plan, έναρξη, οικονομική διαχείριση, κα.
 • Mentoring από εξειδικευμένους μέντορες έως 1 χρόνο.
 • Καθοδήγηση για χρηματοδότηση της επιχείρησής σου, εάν τη χρειάζεσαι.
 • Καθοδήγηση εάν τελικά αποφασίσεις ότι η αυτοαπασχόληση δεν σου ταιριάζει.

Κι όλα αυτά δωρεάν, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι παραπάνω από το να παρακολουθήσεις ένα από τους κύκλους training του Foundit.

Πώς λειτουργεί το Foundit;

 1. Πρώτα απ’ όλα είναι απαραίτητο να ενημερωθείς για το πρόγραμμα! Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο webpage εδώ. Έχουμε όμως ετοιμάσει και ένα info-session για να λύσεις κάθε απορία σου γύρω από το πρόγραμμα και να αντιληφθείς αν είναι αυτό που αναζητάς.
 2. Έπειτα, στέλνεις την αίτηση σου για να συμμετέχεις στον 1ο κύκλο του Foundit Training που θα γίνει 27-30 Ιουλίου. Μπορείς να στείλεις την αίτηση σου έως τις 23/07. Ακολουθούμε μία διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των αιτήσεων, γι’ αυτό αν στείλεις την αίτησή σου θα επικοινωνήσουμε μαζί σου τηλεφωνικά. Θα επιλέξουμε συνολικά 15 άτομα.
 3. Αφού σε επιλέξουμε, θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις το τετραήμερο training online! Δεν χρειάζεται να μετακινηθείς, παρακολουθείς το training από την άνεση του σπιτιού σου ή από όπου εσύ προτιμάς. Χρειάζεσαι μόνο έναν υπολογιστή. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα συζητηθούν θέματα όπως, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς, στόχευση πελατών και marketing, business plan, έναρξη επιχείρησης, φορολογικά θέματα και πολλά άλλα.
 4. Μετά την ολοκλήρωση του training, η ομάδα του Foundit και οι μέντορές μας συζητούν μαζί σου για τα επόμενα βήματα σου: Επιχείρηση ή “όχι τελικά”;
 5. Ανάλογα με το τι εσύ θα επιλέξεις, ακολουθεί mentoring που θα σε βοηθήσει:
  • Στην περίπτωση “NAI, θα ξεκινήσω την επιχείρησή μου”, να ολοκληρώσεις το business plan σου και να βγεις στην αγορά, ή να κάνεις βελτιωτικές κινήσεις αν δραστηριοποιείσαι ήδη επιχειρηματικά (max 12 μήνες).
  • Στην περίπτωση “Η αυτοαπασχόληση δεν μου ταιριάζει”, να βρεις άλλες διεξόδους και να αξιοποιήσεις τα skills σου.

Πότε ξεκινάει το Foundit;

Το πρόγραμμα είναι ήδη σε λειτουργία και 27-30 Ιουλίου έχουμε τον πρώτο κύκλο του Foundit Training! Μπορείς να στείλεις την αίτηση συμμετοχής σου για τον 1ο κύκλο μέχρι τις 24/07.

Εάν θέλεις να ρωτήσεις περισσότερα πράγματα για το πρόγραμμα ή/και το training, παρακολούθησε το live Info -Session τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, στις 12:00.

Ήρθε η ώρα να πάψεις να αναρωτιέσαι “To found it or not to found it. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με τις επιχειρηματικές σου ιδέες, σταθερά δίπλα σου!

ΑΛΛΑ ΝΕΑ