Επιχειρηματικότητα

Το Foundit πάει ξανά στη Ρόδο!

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από το προηγούμενό μας Foundit training στη Ρόδο, επομένως είναι στιγμή να επιστρέψουμε στο Νησί των Ιπποτών! O 16ος κύκλος του δωρεάν προγράμματος επιχειρηματικότητας Foundit θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο νησί της Ρόδου, 16 – 20 Ιανουαρίου!

Το Foundit είναι ένα δωρεάν, ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που απευθύνεται σε νέους, μεταξύ 18-35 ετών, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα -max 12 μήνες- και νιώθουν ότι χρειάζονται υποστήριξη.

Το Foundit απευθύνεται σε νέους που μένουν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, γι’ αυτό και επισκεπτόμαστε για δεύτερη φορά το νησί της Ρόδου, το κέντρο των Δωδεκανήσων. Από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, κάθε απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:00, θα συζητάμε για επιχειρηματικές ιδέες στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση ή έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Δήλωσε συμμετοχή στο Foundit! Μπορείς να στείλεις την αίτηση συμμετοχής σου για τον 16ο κύκλο μέχρι τις 12/01.

To Foundit δίνει την ευκαιρία σε κάθε συμμετέχοντα για:

  • Τraining. Ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό πενθήμερο (για τη Ρόδο) που σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”! Στο training θα συζήσουμε θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων.
  • Μentoring. Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις την επιχείρηση σου, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλάι σου για να σε βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας σου, όπως και στη δημιουργία του business plan σου. Αλλά, ακόμα κι αν αποφασίσεις ότι η αυτοαπασχόληση δεν σου ταιριάζει, έχεις υποστήριξη από τους μέντορες μας σε άλλους τομείς, όπως η εύρεση εργασίας, η εκπαίδευση κι εξέλιξη και ο εθελοντισμός.
  • Συμμετοχή στην Foundit κοινότητα. Μία ενεργή κοινότητα αποφοίτων του Foundit όπου τα μέλη αλληλεπιδρούν και ενημερώνονται για τα σημαντικά νέα γύρω από την επιχειρηματικότητα.
  • Inquiry-based learning. Μέσα από την πλατφόρμα της 100mentors κάθε απόφοιτος του Foundit μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες της δημιουργικότητας, της επίλυση προβλημάτων και της κριτικής σκέψης, χωρίς περιορισμό χρόνου.
  • Online webinars και workshops. Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται εξειδικευμένα, online webinars/workshops για όλους τους απόφοιτους του Foundit (πχ. Μικροχρηματοδότηση, Digital Marketing, Προγράμματα ΕΣΠΑ, κλπ).

Το Foundit υλοποιείται από τον οργανισμό μας, σε συνεργασία με την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

Το Foundit στη Ρόδο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Europe Direct Νοτίου Αγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες για το Foundit θα βρεις στη σελίδα του προγράμματος.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ