Επιχειρηματικότητα

To Foundit πάει Ρόδο τον Οκτώβριο!

To δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητα Foundit πηγαίνει στη Ρόδο, με training 18-22 Οκτωβρίου! Έπειτα από 7 κύκλους του προγράμματος που έχουν πραγματοποιηθεί online, αυτή τη φορά ο 8ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο νησί της Ρόδου και δυνατότητα συμμετοχής για όλους τους κατοίκους των Δωδεκανήσων.

Το Foundit είναι ένα δωρεάν, ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που απευθύνεται σε νέους, μεταξύ 18-35 ετών, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα -max 12 μήνες- και νιώθουν ότι χρειάζονται υποστήριξη.

Έως τώρα, 116 άτομα έχουν παρακολουθήσει εξ ολοκλήρου τα training μας, 45 εξειδικευμένοι μέντορες αναλαμβάνουν την καθοδήγηση των αποφοίτων μας με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων και 20 νέες επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους.

Το Foundit απευθύνεται σε νέους που μένουν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αποφασίσαμε το πρώτο training με φυσική παρουσία να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, το κέντρο των Δωδεκανήσων. Έτσι, από τη Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, κάθε απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:00, θα συζητάμε για επιχειρηματικές ιδέες στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση ή έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Δήλωσε συμμετοχή στο Foundit! Μπορείς να στείλεις την αίτηση συμμετοχής σου για τον 8ο κύκλο μέχρι τις 13/10.

To Foundit δίνει την ευκαιρία σε κάθε συμμετέχοντα για:

  • Τraining. Ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό πενθήμερο (για τη Ρόδο) που σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”! Στο training θα συζήσουμε θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων.
  • Μentoring. Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις την επιχείρηση σου, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλάι σου για να σε βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας σου, όπως και στη δημιουργία του business plan σου. Αλλά, ακόμα κι αν αποφασίσεις ότι η αυτοαπασχόληση δεν σου ταιριάζει, έχεις υποστήριξη από τους μέντορες μας σε άλλους τομείς, όπως η εύρεση εργασίας, η εκπαίδευση κι εξέλιξη και ο εθελοντισμός.
  • Συμμετοχή στην Foundit κοινότητα. Μία ενεργή κοινότητα αποφοίτων του Foundit όπου τα μέλη αλληλεπιδρούν και ενημερώνονται για τα σημαντικά νέα γύρω από την επιχειρηματικότητα.
  • Inquiry-based learning. Μέσα από την πλατφόρμα της 100mentors κάθε απόφοιτος του Foundit μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες της δημιουργικότητας, της επίλυση προβλημάτων και της κριτικής σκέψης, χωρίς περιορισμό χρόνου.
  • Online webinars και workshops. Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται εξειδικευμένα, online webinars/workshops για όλους τους απόφοιτους του Foundit (πχ. Μικροχρηματοδότηση, Digital Marketing, Προγράμματα ΕΣΠΑ, κλπ).

Το Foundit υλοποιείται από τον οργανισμό μας, σε συνεργασία με την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

Υποστηρικτές του 8ου Foundit στη Ρόδο είναι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το Europe Direct Νοτίου Αγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε. Και, υποστηρικτής επικοινωνίας είναι το Ίδρυμα Σταματίου.

Η βοήθεια των τοπικών φορέων στην υλοποίηση του προγράμματος είναι πραγματικά πολύ σημαντική για εμάς. Όπως επίσης και η υποστήριξη που έχουμε από συγκεκριμένα άτομα, κατοίκους της Ρόδου, που έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα. Αυτούς τους ανθρώπους θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε μέσα από το blog post μας. Ο λόγος για τη Φιλία Παπασάββα, τη Μαρία Καραϊσαρλή, την Αγγελική Νικολάου, τη Λίνα Φιλιππάκη και τον Ραφαήλ Κουδούνη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Foundit θα βρεις στη σελίδα του προγράμματος, αλλά και σε αυτό εδώ το blog post.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ