Events Καινοτομία

Fuckup Nights Heraklion Vol.2: Ένας αγώνας προς την επιτυχία!

Τι είναι το Μουντιάλ για τον Ιούνιο;
Ό,τι και το Fuckup Nights Heraklion για τον Απρίλιο! Ή περίπου…

Νομίζεις ότι κάνουμε πλάκα; Πραγματικά θα θέλαμε πάρα πολύ να κάνουμε το κοινό του Ηρακλείου να φανατιστεί -με τη θετική πάντα έννοια- τόσο πολύ με το Fuckup Nights, όσο φανατίζεται το κοινό παγκοσμίως με το μουντιάλ. Μεγαλεπίβολοι στόχοι που, μεταξύ μας, καλό θα ήταν να μην καταλήξουν σε αντίστοιχου μεγέθους αποτυχίες.

Το Fuckup Nights Heraklion ξαναχτύπησε, σαν σουτ από κόρνερ, την πόλη του Ηρακλείου στις 28 Απριλίου στα Cosmos Sport HQ. Από εκείνη τη βραδιά δεν έλειψαν οι χαμένες ευκαιρίες, οι λανθασμένες κινήσεις των παικτών-ομιλητών, οι αλλαγές στρατηγικής, το χειροκρότημα του κοινού και ο ενθουσιασμός των ομιλητών να μοιραστούν όλα τα παραπάνω με 120+ άτομα, λες και έδωσαν συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα!

Και κάπως έτσι, οι τολμηροί ομιλητές μας αποκάλυψαν τις δικές τους αυθεντικές ιστορίες αποτυχίας, “αναπολώντας” μικρότερα ή μεγαλύτερα λάθη τους κι όλα εκείνα τα στραβοπατήματα που, τελικά, τους οδήγησαν στο επιτυχημένο παρόν τους!

Ο Σπύρος Δρακάτος και η Τόνια Αυγουστάκη -ή αλλιώς το Spir.To– ήταν οι πρώτοι που ανέβηκαν στη σκηνή. Παρ’ όλο που πρόκειται για ένα επιτυχημένο ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά, έχουν στο ιστορικό τους ένα κοινό, αποτυχημένο project, για το οποίο μείναμε έκπληκτοι όταν για πρώτη φορά ακούσαμε! Το Exit, αποτέλεσε το πρώτο -και τελευταίο- εβδομαδιαίο free press που κυκλοφόρησε στο Ηράκλειο. Το θυμάσαι; Σκοπός του ήταν να προβάλλει τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Ηρακλείου σε έντυπη μορφή και εβδομαδιαία βάση! Αυτό ήταν και η μεγάλη πρόκληση, η συχνότητα κυκλοφορίας του. Το αποτέλεσμα; Ένα αυθεντικό Fuckup με έδρα το Ηράκλειο 😉

 

 

Ο Γιάννης Ασλάνης ήταν ο δεύτερος ομιλητής του Fuckup Nights Heraklion Vol.2. Στο ενεργητικό του διαθέτει, και εκφράζει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, μια σειρά επαγγελματικών αποτυχιών: το κλείσιμο της οικογενειακής του επιχείρησης, τις λανθασμένες αποφάσεις συνεργασίας και την καθυστέρηση δραστηριοποίησης του στην αγορά των Bitcoins. Όλα αυτά, όμως, πριν ιδρύσει την 2S Pro Ltd και πριν συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις αποτυχίες. Το θέμα είναι, όπως ο ίδιος λέει, τι θα μάθεις από αυτές!

 

Για το τέλος κρατήσαμε δύο φίλους πλέον, καθ’ όλα αγνώστους κάποτε, που καημό είχαν να μοιραστούν τα λάθη τους, για να μάθουμε από αυτά και οι υπόλοιπο! Ο Ανδρέας Κορακάς και ο Άκης Κιουπάκης δημιούργησαν την Baked Advertising και στην πορεία αυτής της δημιουργίας έκαναν κι αυτοί αρκετές εσφαλμένες κινήσεις. Μας παρουσίασαν τα “όχι” που δεν είπαν και τα από κοινού λάθη τους, όπως η περιορισμένη διάθεση χρόνου για το ακριβές business model της εταιρείας και η επιλογή συνεργατών, αλλά και πελατών, με λανθασμένα κριτήρια. Συμφιλιωμένοι, πλέον, με τα λάθη τους, μας εξήγησαν ότι πραγματική αποτυχία είναι όταν κάνεις τα ίδια λάθη κατ’ επανάληψη, χωρίς να μαθαίνεις το παραμικρό από αυτά.

 

 

Την διαιτησία της βραδιάς είχε ο εκρηκτικός παρουσιαστής Ανδρέας Ζαχαριουδάκης, κι ευτυχώς για όλους δεν είδαμε να βγάζει κόκκινη κάρτα!
H pizza από το efood, που συνόδευσε το networking μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, κάθε άλλο παρά αποτυχία ήταν! Ενώ, ο μηλίτης Strongbow μας δρόσισε για να συνεχίσουμε απτόητοι τις συζητήσεις για ό,τι ακούσαμε στις παρουσιάσεις, αλλά και για τα δικά μας fuckups. Οι εξοπλισμοί Xaritakis.gr ήταν και πάλι κοντά μας και φρόντισαν για τη λειτουργική διαμόρφωση του χώρου. Τέλος, τον ήχο μας φρόντισε το “ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ (Παπαδάκης Απόστολος)”.

Το καλό είναι ότι αντίθετα με το Μουντιαλ, το Fuckup Nights Heraklion δεν διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια αλλά πολύ συχνότερα. Αν ήρθες και το απόλαυσες, ή αν ήθελες να έρθεις αλλά δεν βρήκες εισιτήριο, μείνε συντονισμένος με τη σελίδα μας στο facebook! Η ομάδα του Bizrupt -ναι εμείς είμαστε αυτοί- έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει το επόμενο event…

ΑΛΛΑ ΝΕΑ