Events Καινοτομία

Fuckup Nights Heraklion // VOL.6 SummAir …έρχεται!

Ένα χρόνο και έξι μήνες μετά το πρώτο μας Fuckup Nights Heraklion, συνεχίζουμε να διερωτόμαστε “Είναι η αποτυχία ταμπού;”. Δυστυχώς, είναι! Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται και, θεωρητικά, βελτιώνεται μέρα τη μέρα, το να αποτύχεις συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος μας φόβος.

Γι’ αυτό, θα είμαστε εδώ μέχρι να σπάσει το φράγμα, μέχρι να μην φοβόμαστε πια να ρισκάρουμε και να φάμε τα μούτρα μας όσες φορές χρειάζεται, ώσπου να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε κάθε στόχο μας.

Σε λιγότερες από 48 ώρες το Fuckup Nights Heraklion // VOL.6 SummAir θα γίνει η, μοναδική στο είδος της, γιορτή της αποτυχίας. Αυτή την Παρασκευή 07 Ιουνίου, στις 20:30, το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου θα ανοίξει τις πόρτες του για όλους εμάς και όλους εσάς που μπροστά στο ερώτημα “Κι αν αποτύχεις;” απαντάμε “Θα σηκωθώ και θα συνεχίσω”.

Σε αυτό το event έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τέσσερις πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους, που έχουν κάθε καλή διάθεση να μοιραστούν μαζί μας μία ιστορία αποτυχίας .

Οι ομιλητές!

 • Ευάγγελος Αυγουλάς, Δικηγόρος, Πρόεδρος “Seaman’s Home” & Μέλος Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ΚΕΔΕ

  Αυγουλάς - Fuckup Nights Heraklion

  Ο Βαγγέλης είναι δικηγόρος αλλά αυτό είναι, μάλλον, το λιγότερο αξιοσημείωτο στην πορεία του ως τώρα! Εκτός από τη μαχόμενη δικηγορία, ασχολείται με τους νέους με προβλήματα όρασης, με την πρόσβασή τους στο Πανεπιστήμιο και με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των ΑμεΑ, ενώ διατελεί και Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Υποτρόφων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Έχει ιδρύσει την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», με στόχο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, τη λειτουργία της μοναδικής στην Ελλάδα προσβάσιμης διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης και την ανάπτυξη δράσεων για την εξοικείωση του κοινού με την αναπηρία! Είναι συνεργάτης στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων, πραγματοποιώντας εκατοντάδες ομιλίες σε σχολεία πανελλαδικά! Είναι, επίσης, ένας από τους συγγραφείς του πρώτου Ομαδικού Διαδικτυακού Μυθιστορήματος στην Ελλάδα με τίτλο “Δώδεκα” και, με την ενασχόλησή του με τα κοινά, έχει υπάρξει ο νεότερος Αντιδήμαρχος και ο μόνος με αναπηρία σε αυτή τη θέση πανελλαδικά. Στο Fuckup Nights Heraklion // VOL.6 SummAir θα μας μιλήσει για το πώς μπορείς να αποτρέψεις την αποτυχία όταν μάλιστα όλα τα προγνωστικά είναι εναντίων σου!
 • Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Κοινωνική Επιχειρηματίας & Founder The Healing Tree

  Λιμνιωτάκη - Fuckup Nights Heraklion

  Η Δέσποινα σπούδασε Παιδαγωγικά και Ψυχολογία, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ομαδικές διεργασίες και Διομαδικές σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία και εκπαιδεύτηκε πάνω στη διαχείριση απώλειας και στην Ιατρική Ψυχολογία. Εργάζεται ως ιδιώτης και είναι συνιδρύτρια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης The Healing Tree, μιας κοινότητας πoυ παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα που υποφέρουν από ψυχικές νόσους. Σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν σε θέματα βίας (σχολικός εκφοβισμός), απώλειας πένθους, αυτογνωσίας συγγενών εξαρτημένων από το αλκοόλ κ.α. Επίσης, είναι συγγραφέας των βιβλίων: Ζήτημα Ζωής και Θανάτου, O φόβος θανάτου, H διεργασία πένθους και το κυνήγι της ευτυχίας στην καθημερινή ζωή, και Πάμε ένα ταξιδάκι; Eνώ, αρθρογραφεί για θέματα ψυχολογίας και κοινωνικής πολιτικής σε εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό τύπο. Την Παρασκευή δεν θα μας μιλήσει για το πώς να αντιμετωπίζουμε το πένθος της αποτυχίας -όπως ίσως περίμενες, αλλά για το πώς αφήνεις μία επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση για να κάνεις πράξη αυτό που αγαπάς. Τι είναι αποτυχία σε αυτήν την κατάσταση;
 • Λένα Μπορμπουδάκη, Health Economist, MPH, (c)PhD & Διευθύντρια έκθεσης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

  Μπορμουδάκη - Fuckup Nights Heraklion

  Η Λένα είναι η Διευθύντρια έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον! Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η πορεία της μέχρι σήμερα. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση και μετεκπαιδεύτηκε στη Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, ενώ είναι και κάτοχος πτυχίου Συμβουλευτικής. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση -μεταξύ άλλων διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης- καθώς και ως υπεύθυνη έργου Σχολών Γονέων. Πριν από το Μουσείο, ήταν αναπληρώτρια διοικήτρια και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Πα.Γ.Ν.Η – Γ.Ν “Βενιζέλειο”. Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό της, αναζητά το σημείο της αποτυχίας. Πού έγινε το λάθος; Θα βρεθεί στη σκηνή του Fuckup Nights Heraklion // VOL.6 SummAir για να μοιραστεί μαζί μας την αποτυχία που βιώνεις όταν “απομακρύνεσαι” από μία επαγγελματική θέση λόγω εξωτερικών παραγόντων! Πώς το αντιμετωπίζεις; Πώς ξαναβρίσκεις την πορεία σου;
 • Στέλιος Παπαρδέλας, Φωτογράφος & Κάτοικος του πλανήτη Γη

  Παπαρδέλας - Fuckup Nights Heraklion

  Ο Στέλιος γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στην Κρήτη. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία το 2006, όταν μπήκε στη Φωτογραφική ομάδα του Παν/μίου Κρήτης. Το ταλέντο και το πάθος δεν άργησαν να εμφανιστούν κι έτσι από το 2009 έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου, δουλεύοντας το προσωπικό του project “In touch”. Εν τω μεταξύ, το 2014 βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εμφανίστηκε στο TEDxHeraklion δίνοντας μία ομιλία με τίτλο “Surpassing comfort zone”. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς ΜΚΟ όπως ICRC, United Nations και Barretstown, ενώ το 2015 ξεκίνησε το project “Out of Touch”. Δουλείες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και Ελληνικά μέσα όπως: Al Jazeera, Huffington Post, Spiegel Online, VICE, National Geographic, The press project, Καθημερινή, το Blue της Aegean κ.α. Το όνομα του και εικόνες του βρίσκονται, επίσης, στο βιβλίο του David Gibson “100 great street photographs” μαζί με πολλούς από τους Μάστερς της φωτογραφίας! Από το 2010 έως και σήμερα μετράει 2 προσωπικές και πάνω από 15 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μόλις ολοκληρώθηκε η καμπάνια crowd-funding για την έκδοση του πρώτου του βιβλίο με τίτλο “Duality Book Stylianos Papardelas”, το οποίο περιλαμβάνει τα πρότζεκτ “In touch” και “Out of touch” συνοψίζοντας τι είδε ο φωτογραφικός του φακός τα τελευταία δέκα χρόνια! Αυτή η πορεία άραγε τι αποτυχίες να κρύβει; Θα μάθουμε σύντομα!


Το Fuckup Nights έχει πάντα και έναν ιδιαίτερο πρωταγωνιστή, τον άνθρωπο που το παρουσιάζει. Είμαστε τυχεροί που μέχρι τώρα δύο άνθρωποι μοιράζονται το πάθος μας για αλλαγή κουλτούρας κι όταν δε μπορεί ο ένας, ευτυχώς, μπορεί ο άλλος. Αυτή τη φορά, οικοδέσποινα θα είναι η αγαπημένη μας Σάντρα-Οντέτ Κυπριωτάκη. Η Σάντρα ασχολείται με πολλά, διαφορετικά μεταξύ τους δημιουργικά πράγματα και, παράλληλα, είναι μαμά δύο υπέροχων πλασμάτων! Ευτυχώς, έχει ήδη κανονίσει με τη baby sitter για την Παρασκευή.

Σάντρα - Fuckup Nights Heraklion

Τι άλλο έχουμε ετοιμάσει!

Το SummAir event μας εκτός από καλοκαιρινό αέρα, έχει και μέγεθος XL σε όλα του. Οι ομιλίες είναι περισσότερες από τον συνήθη αριθμό 3, έχουμε όμως προσπαθήσει να εντάξουμε και άλλα στοιχεία για να γίνει η εμπειρία σου στο Fuckup Nights ακόμα καλύτερη. Έτσι, αυτή τη φορά, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά κάποια έργα του “Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου“, αλλά και να μάθουμε την ιστορία δημιουργίας ενός διαφορετικού βιβλίου μέσα από μία ιδιαίτερη έκθεση του Στέλιου Παπαρδέλα.

Επειδή μας αρέσει γνωρίζουμε καλύτερα τον κόσμο που συμμετέχει στα event μας, δίνουμε πάντα χρόνο μετά τις ομιλίες για την διαδικασία “to know us better”! Αυτός ο χρόνος γεμίζει “δημιουργικά” με μπύρα και φαγητό. Μαζί μας θα είναι η μοναδική μπύρα Amstel Kargo IPA, ενώ στην pizza θα δώσει ρεσιτάλ το Casa Donato. Επειδή όμως καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται, ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις θα πάρει το καροτσάκι του και θα έρθει να μας δροσίσει στο διάλειμμα μεταξύ των ομιλιών.

Κι επειδή όλα γίνονται καλύτερα όταν έχεις ανθρώπους που σε υποστηρίζουν, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους πίσω από τα brands: Baked Advertising, Central Boutique Apartments, DoubleO, Νερά Κρήνη, Εξοπλισμός Επίπλων Χαριτάκης και Europe Direct Crete. Μην ξεχνάμε όμως και τους πολύτιμους χορηγούς επικοινωνίας μας: KISS FM 9.61, ALPHANEWS 106.2, MUSIC CLUB 105.8 και Επιχειρώ.

Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος και μπορείτε να τα προμηθευτείτε αποκλειστικά online από εδώ: fuckupnights.gr

ΑΛΛΑ ΝΕΑ