Καινοτομία Επιχειρηματικότητα Events

“Match and Develop a Start-up” ξανά στην Κρήτη!

Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Δίκτυο Πράξη του ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, το H2B HUB και ο οργανισμός Bizrupt διοργανώνουν το τετραήμερο Bootcamp “Match and Develop a Startup”, που θα διεξαχθεί σε δύο μέρη: στις 15 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο H2B HUB και στις 22-24 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ.

Αν έχεις μια ιδέα σε βασικό στάδιο ανάπτυξης και θέλεις να περάσεις στην πράξη ξεκινώντας τη δική σου startup, ή εάν μόλις έκανες τα πρώτα σου βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, τότε πρέπει να έρθεις!

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και την καθοδήγηση που απαιτούνται για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου μέσα από:

  • Mentoring από στελέχη επιτυχημένων startups (που έχουν λάβει χρηματοδότηση ή έχουν ήδη έσοδα) και από στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε θέματα επιχειρηματικότητας.
  • Εξειδικευμένα workshop σε νομικά θέματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση ιδέας, καθώς και σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και business analytics.

Για τις ομάδες που βρίσκονται σε πρωταρχικό στάδιο, θα δοθεί στήριξη για:

  • Ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων (mentoring sessions), χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του καμβά επιχειρηματικού σχεδίου (business model Canvas).
  • Κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και πιθανή ενίσχυσή της με νέα μέλη.
  • Δημιουργία ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και ανάπτυξη των ικανοτήτων παρουσίασης της ιδέας τους (pitching).

Την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή και θα αξιολογηθούν. Η καλύτερη ιδέα που θα αναδειχθεί θα βραβευτεί με tablet και με απευθείας συμμετοχή της στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας με παράλληλη πρόσβαση σε επιπρόσθετα σεμινάρια εκπαίδευσης και υποστηρικτικές υπηρεσίες του ACEIn. Σε επιλεγμένες ομάδες θα δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Amazon και Αpifon, καθώς και υποστήριξη από το H2B HUB.

Για ομάδες που αναπτύσσουν λύσεις στον τομέα του e-commerce και του business analytics θα υπάρχει επιπλέον η ευκαιρία υποστήριξης από μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις. Είναι προϋπόθεση οι ομάδες που θα υποστηριχτούν να συμμετέχουν στο τετραήμερο.

Για να μπορέσεις να συμμετέχεις χρειάζεται να πραγματοποιήσεις τα εξής:

  1. Κατέβασε το PDF και συμπλήρωσε τα στοιχεία της ιδέας/ πρότασής σου.
  2. Στείλε το συμπληρωμένο αρχείο στο email nbgseeds@nbg.gr μέχρι και τις 08/02/2019!

Το αναλυτικό πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες για το τετραήμερο θα βρεις εδώ. Εάν υπάρχουν απορίες μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις μέσω email στο nbgseeds@nbg.gr, ή στο info@bizrupt.gr.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ