Επιχειρηματικότητα Events Καινοτομία

Σε προσκαλούμε στο 3ο “Match and Develop a Startup”!

Update: Δόθηκε παράταση στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ομάδων έως και την Πέμπτη 06/02. Link για την αίτηση συμμετοχής θα βρεις στο τέλος του άρθρου.

Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Δίκτυο Πράξη του ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, το H2B HUB, ο οργανισμός Bizrupt, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation  (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Metavallon και η Bayer σε προσκαλούν στο bootcamp Match and Develop a Startup Heraklion 3.0 που θα διεξαχθεί σε τρία μέρη: 

  • 7-8 Φεβρουαρίου, Warm up workshops στο H2B HUB (Κορωναίου 14)
  • 14 Φεβρουαρίου, Ημερίδα επιχειρηματικότητας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9)
  • 15-16 Φεβρουαρίου, Κυρίως event στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ (Βασιλικά Βουτών)

Αν έχεις μία ιδέα σε βασικό στάδιο ανάπτυξης και θέλεις να περάσεις στην πράξη ξεκινώντας τη δική σου startup, ή εάν μόλις έκανες τα πρώτα σου βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, τότε πρέπει να έρθεις!

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και την καθοδήγηση που απαιτούνται για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου μέσα από:

  • Mentoring από στελέχη επιτυχημένων startups (που έχουν λάβει χρηματοδότηση ή έχουν ήδη έσοδα) και από στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε θέματα επιχειρηματικότητας.
  • Εξειδικευμένα workshops σε νομικά θέματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση ιδέας, καθώς και σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και business analytics.

Για τις ομάδες που βρίσκονται σε πιο αρχικό στάδιο, θα δοθεί στήριξη για:

  • Ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων (mentoring sessions), χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του καμβά επιχειρηματικού σχεδίου (Βusiness Μodel Canvas). 
  • Κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και πιθανή ενίσχυσή της με νέα μέλη.
  • Υποστήριξη στην ανάπτυξη ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και στην παρουσίασης της (pitching).

Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή και θα αξιολογηθούν. Η καλύτερη ιδέα που θα αναδειχθεί θα επιβραβευθεί με ένα tablet και με την απευθείας συμμετοχή της στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας με παράλληλη πρόσβαση σε επιπρόσθετα σεμινάρια εκπαίδευσης και υποστηρικτικές υπηρεσίες του H2B HUB. Σε επιλεγμένες ομάδες θα δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Amazon, Geetbot και Αpifon.

Για να μπορέσεις να συμμετέχεις χρειάζεται να πραγματοποιήσεις τα εξής:

  1. Κατέβασε το PDF και συμπλήρωσε τα στοιχεία της ιδέας/ πρότασής σου.
  2. Στείλε το συμπληρωμένο αρχείο στο email nbgseeds@nbg.gr μέχρι και την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου

Αναλυτικό πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες για το τετραήμερο θα βρεις εδώ, ενώ για την ημερίδα στις 14/02 θα ανακοινώσουμε περισσότερα σύντομα. Εάν υπάρχουν απορίες μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις μέσω email στο nbgseeds@nbg.gr ή στο info@bizrupt.gr.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ