Επιχειρηματικότητα Καινοτομία

Στήριξη της καινοτομίας στην Κρήτη: δράσεις, συνέργειες και επόμενα βήματα

Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα:

Στήριξη της καινοτομίας στην Κρήτη: Δράσεις, Συνέργειες και Επόμενα βήματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου στις 15.00, στο αμφιθέατρο Γ. Λιάνης, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Ηράκλειο Κρήτης.

Ποιος είναι ο σκοπός;

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η σύντομη ανασκόπηση των κοινών δράσεων στήριξης της καινοτομίας της περυσινής χρονιάς και ο σχεδιασμός των δράσεων και συνεργειών για τη νέα χρονιά.

Βασικός άξονας των νέων δράσεων αποτελεί η ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ ερευνητικών ομάδων ή startups και των τοπικών επιχειρήσεων και η περαιτέρω διασύνδεση του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας με δίκτυα χρηματοδότησης, προβολής και πληροφόρησης.

Στην εκδήλωση οι Γιώργος Καραντώνης, Partner του Metavallon και Στέλιος Ηλιάκης, Partner του UniFund θα παρουσιάσουν την επενδυτική στρατηγική των δύο funds και τις μέχρι σήμερα επενδύσεις.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και ερευνητές με ώριμα ερευνητικά αποτελέσματα, τοπικές startups, τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες καθώς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

14:30-15:00:   Προσέλευση

15:00-15:10:   Καλωσόρισμα από εκπροσώπους του ΙΤΕ, του δικτύου ΠΡΑΞΗ και του ΕΤEΠ-Κ.

15:10-15:30:   Παρουσίαση Δράσεων ΝΒG Business Seeds στην Κρήτη, Συνέργειες και επόμενα βήματα.  Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής NBG Business Seeds.

15:30-15:50:   2ος νικητής 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Καινοτόμα ηλεκτρονική εκπαίδευση χειρουργών μέσω προηγμένης τεχνολογίας προσομοίωσης σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.
Νίκος Λυδατάκης και Σταύρος Κατέρος, OramaVR

15:50-16:10:   5ος νικητής 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας. FPRCulture (First Person Reality): Χωρο-χρονική αλληλεπίδραση σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους σε πρώτο πρόσωπο.
Αν. Καθ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος.

16:10-16:40:   Παρουσίαση Metavallon
Γιώργος Καραντώνης, Partner

16:40-17:00:   Παρουσίαση UniFund
Στέλιος Ηλιάκης,  Partner

17:00-17:20:   Ανοικτή συζήτηση – Σχεδιασμός συνεργειών και επόμενων βημάτων.
Συντονιστής: δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

17:20:              Networking

καθώς και περισσότερες πληροφορίες:

makridaki@praxinetwork.gr, τηλ: 2810 391 966
arsenis.spyros@nbg.gr, τηλ: 210 95 03 329

 

ΑΛΛΑ ΝΕΑ