Επιχειρηματικότητα

Urban Μakers της Κρήτης… ας ενωθούμε!

Έλα πες το, πιστεύεις ότι το urban makers είναι άλλη μια πιασάρικη λέξη της εποχής. Κι αυτό το “ας ενωθούμε” σου φέρνει στο μυαλό τους τρεις σωματοφύλακες. Η αλήθεια είναι πως πιστεύουμε στο “όλοι για έναν και ένας για όλους”, δεν παλεύουμε όμως με τον ραδιούργο Ρισελιέ. Επίσης, δεν είναι σκοπός μας να ασχοληθούμε με ό,τι είναι trendy. Ετοιμάζουμε, όπως θα κατάλαβες, νέα πράγματα! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Τι σημαίνει urban makers;

Πρόκειται για όλους εκείνους τους ανθρώπους που δημιουργούν θαύματα στο πλαίσιο της αστικής οικοτεχνίας. Και τι είναι η αστική οικοτεχνία; Κάθε παραγωγική μονάδα που αναπτύσσεται μέσα σε λίγα τετραγωνικά και στις δραστηριότητες της συμμετέχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα μέλη μιας οικογένειας ή μια μικρή ομάδα αφοσιωμένων σε έναν κοινό στόχο συνεργατών. Συνήθως επίσης, οι ιδρυτές μίας αστικής οικοτεχνίας διαθέτουν ειδικές γνώσεις για το βασικό αντικείμενο δραστηριότητας της.

Στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που ζούμε, ακόμα και η αστική οικοτεχνία έχει αλλάξει μορφή από εκείνο το παραδοσιακό μοντέλο που έχουμε στο μυαλό μας. Κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας αστικής οικοτεχνίας είναι η παραγωγή επώνυμων προϊόντων, η ενσωμάτωση της καινοτομίας στα διάφορα στάδια της παραγωγής, η αξιοποίηση των νέων μέσων δικτύωσης, η εξωστρέφεια και η επιδίωξη της γρήγορης πρόσβασης στο ράφι του ηλεκτρονικού ή και του φυσικού καταστήματος.

Η νέα αστική οικοτεχνία έχει διεκδικήσει μερίδιο στην οικονομική ανάπτυξη εν μέσω κρίσης και το έχει κερδίσει με το σπαθί της. Είναι δεκάδες τα παραδείγματα μικρών αστικών οικοτεχνιών που παράγουν ποιοτικά προϊόντα τα οποία συχνά εξάγουν. Μεταποιήσεις, αξεσουάρ, ρούχα, σαπούνια, αναμνηστικά/ σουβενίρ, αγροτικά προϊόντα, προϊόντα/ υπηρεσίες γαστρονομίας, κ.α.

Τι κάνει το Bizrupt για τους urban makers;

Βλέποντας τη δυναμική της Κρήτης σε αυτόν τον τομέα, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε όλους εκείνους τους δημιουργούς (makers) που τους ενδιαφέρει να πάνε την επιχείρησή τους ένα βήμα παρακάτω. Για να ξεκινήσει το Urban Makers Crete να παίρνει σάρκα και οστά, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι η πραγματοποίηση μίας συνάντησης γνωριμίας -to know us better!

Αν είσαι μέλος/ ιδιοκτήτης μιας αστικής οικοτεχνία, σε οποιοδήποτε σημείο της Κρήτης και νιώθεις ότι σε ενδιαφέρει να εξελίξεις ό,τι με κόπο έχεις χτίσει μέχρι τώρα, συμπλήρωσε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρεις εδώ.

Μου κάνετε πλάκα;

Καθόλου! Στο Bizrupt μιλάμε πάντα με σεβασμό σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια. Σκοπός μας, μέσα από αυτήν τη νέα προσπάθεια, είναι να ενώσουμε τις φωνές των δημιουργικών βιομηχανιών, να τους δώσουμε εργαλεία και πολύτιμη γνώση για να μπορέσουν να ενδυναμώσουν το έργο τους.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εσένα που δημιουργείς νέα γαστρονομικά προϊόντα, που σχεδιάζεις, τυπώνεις και διαθέτεις online τα δικά σου ρούχα, που φτιάχνεις χειροποίητα παπούτσια που στέλνεις σε όλη την Ελλάδα ή και το εξωτερικό. Κι εσένα που αγαπάς να δημιουργείς, αλλά το σύστημα των online πωλήσεων είναι ο εφιάλτης σου.

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα μείνει ανοιχτή έως και τις 25 Ιουνίου. Προλαβαίνεις, μην χάνεις χρόνο! Πολύ σύντομα θα έχεις νέα μας.ΑΛΛΑ ΝΕΑ