Επιχειρηματικότητα

3ος κύκλος VentureGarden Ηράκλειο

Δεύτερη χρονιά με το Bizrupt, τρίτη συνολικά, που το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα VentureGarden έρχεται στην πόλη μας! Η συνεργασία του Alba Graduate Business School, The American College of Greece με το Bizrupt εδραιώνει στην Κρήτη το επιτυχημένο πρόγραμμα VentureGarden για την υποστήριξη επιχειρηματιών, startupers και όσων έχουν μια επιχειρηματική ιδέα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Το VentureGarden δημιουργήθηκε το 2014 από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece στην Αθήνα και το American College of Thessaloniki μέλος του Anatolia College στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικός δωρητής του προγράμματος είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Η υλοποίηση του VentureGarden στην Κρήτη υποστηρίζεται από τη Phaistos Networks και τη Fairlo. Από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 16 κύκλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 2 κύκλοι στο Ηράκλειο και δράσεις σε 12 πόλεις με περισσότερους από 1270 συμμετέχοντες.

Τα δεδομένα των δύο πρώτων κύκλων στο Ηράκλειο

Αποτελέσματα VentureGarden Ηράκλειο

Στη διάρκεια των δύο προηγούμενων κύκλων του VentureGarden Ηράκλειο, δεχτήκαμε συνολικά 141 αιτήσεις, πράγμα που έκανε την επιλογή των συμμετεχόντων αρκετά δύσκολη. Σε κάθε κύκλο επιλέγονται 15-18 συμμετέχοντες για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης και τη μέγιστη δυνατή αλληλεπίδραση.

Είχαμε 36 συνολικά συμμετέχοντες με 31 ιδέες, μια και το VentureGarden δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και ομάδες. Αρκετές από τις ιδέες προχώρησαν σε mentoring, καταγράφοντας 112 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης στους συμμετέχοντες. Στο website και στο Facebook του προγράμματος μπορείς να γνωρίσεις κάποιους VentureGardeners.

VentureGardeners Ηρακλείου

Πώς λειτουργεί το VentureGarden;

Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο VentureGarden, θα παρακολουθήσουν 8 μαθήματα σε 5 εβδομάδες βασισμένα στο δοκιμασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του VentureGarden. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 3 μηνών. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Πιστοί στο μότο του VentureGarden «Helping People Grow Ideas», οι εκπαιδευτές και μέντορες του προγράμματος θα δώσουν τα κατάλληλα εφόδια σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις ιδέες τους μαθαίνοντας σύγχρονα εργαλεία στρατηγικής και μάρκετινγκ για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, όπως το Value Proposition Canvas, το Empathy Map και μεθόδους έρευνας αγοράς.

Τα μαθήματα του VentureGarden στην Κρήτη θα ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου, και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εκτάκτως ηλεκτρονικά με περιορισμένη φυσική παρουσία, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στους χώρους του Bizrupt. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των συμμετεχόντων, θα αξιοποιηθούν σύγχρονα και ασύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις το VentureGarden Ηράκλειο; Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής μέχρι 17 Οκτωβρίου!

Θα ακολουθήσει σύντομη προσωπική συνέντευξη για να επιλέξουμε τους -εν δυνάμει- επιχειρηματίες που θα το παρακολουθήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα επικοινωνώντας με την υπεύθυνη του VentureGarden στο Alba Graduate Business School, Σοφία Φουκαράκη (sfoukaraki@alba.acg.edu, 210-8964531) και τον υπεύθυνο του προγράμματος για το Bizrupt, Κωνσταντίνο Βασσάκη (kostas@bizrupt.gr, 2810-335660).


ΑΛΛΑ ΝΕΑ