Επιχειρηματικότητα

Το VentureGarden επιστρέφει στο Ηράκλειο!

Το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα VentureGarden που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, επιστρέφει στο Ηράκλειο για 4η φορά!

Το Bizrupt συνεργάζεται και πάλι με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece για το επιτυχημένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας VentureGarden, που υποστηρίζει επιχειρηματίες, startupers και όσες / όσους έχουν μια επιχειρηματική ιδέα που θέλουν να υλοποιήσουν.

Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν, θα παρακολουθήσουν 8 μαθήματα σε 5 εβδομάδες βασισμένα στο δοκιμασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του VentureGarden. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 3 μηνών. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα Ελληνικά.

Το μότο του VentureGarden είναι «Helping People Grow Ideas», και οι εκπαιδευτές και μέντορες του προγράμματος κάνουν ακριβώς αυτό, δίνοντας τα κατάλληλα εφόδια σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις ιδέες τους μαθαίνοντας σύγχρονα εργαλεία στρατηγικής και μάρκετινγκ για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, όπως το Value Proposition Canvas, το Empathy Map και μεθόδους έρευνας αγοράς.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος στο Ηράκλειο το 2019, έχουμε λάβει περισσότερες από 170 αιτήσεις, με 50 συμμετέχοντες να έχουν παρακολουθήσει τους 3 πρώτους κύκλους του προγράμματος. Περισσότερες από 165 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden. Το καλύτερο; Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες του προγράμματος δηλώνουν σε ποσοστό 99% ότι θα σύστηναν το πρόγραμμα σε φίλους και γνωστούς!

Τα μαθήματα του VentureGarden στην Κρήτη θα ξεκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου, και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με φυσική παρουσία στα γραφεία της Fairlo (Σοφοκλή Βενιζέλου 107, Ηράκλειο). 

Τοπικοί δωρητές του VentureGarden Ηράκλειο είναι η Fairlo και η Phaistos Networks

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει σύντομη προσωπική συνέντευξη για να επιλεγούν οι επιχειρηματίες που θα το παρακολουθήσουν. 

Σχετικά με το VentureGarden

Το VentureGarden δημιουργήθηκε το 2014 από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece στην Αθήνα και το American College of Thessaloniki μέλος του Anatolia College στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικός δωρητής του προγράμματος είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Η υλοποίηση του VentureGarden στην Κρήτη υποστηρίζεται από τη Phaistos Networks και τη Fairlo. Από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 18 κύκλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 3 κύκλοι στο Ηράκλειο και δράσεις σε 12 πόλεις με περισσότερους από 1400 συμμετέχοντες. 

ΑΛΛΑ ΝΕΑ